joomla 1.6

Biografie


oh-logo1Onderhonden

De Onderhonden is een Nederlandstalig rapgezelschap dat eind jaren '90 samen kwam op initiatief van Def P. Het idee hier achter was om bevriende rappers uit de underground letterlijk en figuurlijk in het spotlicht te zetten door live de krachten te bundelen. Naast de vriendschap was 'freestylen' ook een bindende factor. De Onderhonden kunnen elk improviseren en uit het hoofd rappen, waardoor de optredens altijd spannend en onvoorspelbaar zijn.  Soms chaotisch, maar altijd met de nodige humor, spontaniteit, enthousiasme en skillz.
 
In 1998 debuteerden de Onderhonden met het album 'Subwoefers' op Ramp Records. Hierna volgde een succesvolle tour door Nederland en België.  In 2004 volgde het album 'Afblaffers' met ook weer een livetour. De bezetting wisselde van begin af aan al per nummer, maar nu ook per album. De harde kern van de Onderhonden zijn inmiddels oude rotten in het vak en individueel nog altijd fanatiek met hiphop bezig. Vandaar dat anno 2011 de krachten weer eens ouderwets gebundeld worden en het derde album 'Rotkwijlers' wordt uitgebracht. De Onderhonden zijn terug en nu rauwer en ondergrondser dan ooit.
 
Bij de huidige bezetting zijn Secretaris, Warlock, de Uitverkorenen, Nappie, Kweek 5R en Frietboer verantwoordelijk voor de beatproducties. Naast gastrappers als Engel en Surya worden de raps geleverd door vier vaste vocalisten: Def P, Casto, Das de Rijmmaniak en Jerome XL die tevens de mixen voor zijn rekening nam. DJ Daan levert de cuts en scratches.
 
Het album 'Rotkwijlers' wordt uitgebracht in september 2011 en vanaf dan zijn de Onderhonden weer live te boeken.

Download Rotkwijlers

Rotkwijlers'Rotkwijlers'

Download op iTunes

Download de App

 onderhonden-button

 DOWNLOAD DE ONDERHONDEN APP NU !!!

StoreIconApple

StoreIconAndroid

Volg ons

facebook      hyves      twitter      0youtube

Wie zijn er online

We hebben 6 gasten online